Verblijf in deze penthouse op Curacao

Penthouse Curaçao - Zwembad & Tuin

Zwembad met ligbedden

Zwembad met ligbedden

Apart kinderbadje

Apart kinderbadje

Terras

Tropische tuin

De gezellige, typisch tropisch aangelegde tuin is gelegen in het hart van het vakantieverblijf waarbij u vanuit het overdekte balkon van het Penthouse kijkt bovenop het zwembad en de met verscheidene hoogteverschillen aangelegde tuin. De meeste planten zijn inmiddels volgroeid, doch het droge klimaat trekt een zware wissel op het welzijn van de bloemen en planten en bezorgt onze Portugese tuinman van tijd tot tijd kopzorgen ondanks dat het automatische drip systeem regelmatig zorg draagt voor aanvoer van water uit een waterput op 70 meter diepte!
Zoet water is een schaars en dus zeer duur product op Curacao, evenals overigens het Electra.

Het hartvormige stijlvolle zwembad (5x10 meter) loopt via een gemakkelijke trap vanaf het ondiepe gedeelte naar een diepte van ca 2 meter met een watertemperatuur van tenminste 27 graden. Daarnaast is er een apart kinderbadje, waardoor ook de allerkleinsten het naar hun zin zullen hebben en veel plezier kunnen maken!
De ingebouwde verlichting maakt het zwembad en de omgeving ‘s-avonds extra sfeervol. Ook vanuit het zwembad en vanaf comfortabele ligbedden heeft u mooi uitzicht over het natuurgebied waarbij een Palapa (rieten parasol) zorgt voor schaduw direct aan het zwembad. Een aantal malen per week wordt het zwembad schoongemaakt en onderhouden door onze Chileense zwembad expert Pablo.
Regelmatig zult u fraaie inheemse vogels aantreffen vanuit het naastgelegen natuurgebied zoals o.m. kleine Papegaaitjes, de oranje Troepiaal en de Kolibrie(kleinste vogeltje ter wereld).

Klimatologisch is Curacao een eiland met tropische temperaturen van gemiddeld tussen de 27-30 graden, waarbij ook de nachten weliswaar zwoel warm blijven doch de aangename verkoelende bries van de passaatwind altijd aanwezig is. De meeste regen valt gemiddeld in de maanden oktober t/m januari, vaak in de namiddag en is vaak hevig maar meestal van korte duur.
De Benedenwindse eilanden vallen buiten de z.g. ‘Hurricane’ orkaanzone.

Zeer mooie tuin Zwembad met tuin